- makarona
عدد المساهمات : 799
تاريخ الميلاد : 01/01/1988
ت.التسجيل : 17/09/2010
العمر : 36
الفيس بوك
المزاج : الحمد لله
طريقة عمل الممبار أشهى أكلات المطبخ المصري (بحبها اوووووى)
الأحد نوفمبر 07, 2010 9:24 pm
يعتبر "الممبار" من الآكلات الشهية والشعبية الشهيرة جدا في مصر، مع أنها معروفة أيضا في بلاد الشام، لكن بأسماء مختلفة، وتعتقد الكثيرات أن تحضير الممبار يحتاج لمجهود جبار ووقت كبير، إلا أن هذا ليس من الصحة بمكان، فلذة الممبار وطعمه الرائع ينسيان حواء تعبها فيه.
ولم تعد السيدات حاليا بحاجة للجلوس ساعات لتنظيف الممبار، لأنه بات يباع منظفا، ومع هذا عليك بنقعه في القليل من الماء والملح لمدة 20 دقيقة أو أكثر، ثم يشطف ويكون جاهز للحشو.
خلطة المنبار:
1 كيلو ممبار يقطع إلى حوالي 19 قطعة طول القطعة ما بين 12 إلى 15 سم.
1 ك أرز مصري.
عدد 2 بصلة كبيرة.
1 كيلو طماطم.
سمن أو زيت.
مكعب مرقة دجاج.
صلصة طماطم.
شبت وبقدونس وقرن فلفل حامي "حسب الرغبة".
قليل من الملح والفلفل والبهار والقرفة وبعض النعناع الناشف.
طريقة التحضير:
-نحضر حلة نضع فيها عدد 1 بصلة مفرية مع السمن وتشوح على النار، ثم نضع عليها عصير الطماطم، ونضع مكعب مرق دجاج، وتترك لتتسبك.
- نضع معلقتين صلصلة طماطم تقلب وتترك لتغلي، ثم تترك لتبرد قليلا، ونضع عليها الأرز والشبت والبقدونس بعد تقطيعها لقطع صغيرة.
نحضر البصلة الثانية وتقطع صغيرة وتتبل بالملح والفلفل والبهار والقرفة والنعناع الناشف، وتدعك جيدا وتضاف على الخلطة وتقلب جيدا، ويحشى الممبار بها استعدادا لسلقه.
السلق:
-نحضر حلة غويطة توضع على النار نضع فيها سمن ونضع 2 فص مستكة وتذوب، ثم نضيف عليها مقدار كبير من الماء، ونضع ورق لوار وحبهان وتترك لتغلي.
-نضع فيها حلقات الممبار و تترك للنضج لفترة من ساعة إلى ساعة و نصف.
-يرفع و يترك ليبرد، ثم يحمر في زيت ساخن غزير ولا يترك كثيرا على النار حتى لا ينشف، ويقدم مع البقدونس ورشة فلفل اسود وبالهناء والشفاء.
ولم تعد السيدات حاليا بحاجة للجلوس ساعات لتنظيف الممبار، لأنه بات يباع منظفا، ومع هذا عليك بنقعه في القليل من الماء والملح لمدة 20 دقيقة أو أكثر، ثم يشطف ويكون جاهز للحشو.
خلطة المنبار:
1 كيلو ممبار يقطع إلى حوالي 19 قطعة طول القطعة ما بين 12 إلى 15 سم.
1 ك أرز مصري.
عدد 2 بصلة كبيرة.
1 كيلو طماطم.
سمن أو زيت.
مكعب مرقة دجاج.
صلصة طماطم.
شبت وبقدونس وقرن فلفل حامي "حسب الرغبة".
قليل من الملح والفلفل والبهار والقرفة وبعض النعناع الناشف.
طريقة التحضير:
-نحضر حلة نضع فيها عدد 1 بصلة مفرية مع السمن وتشوح على النار، ثم نضع عليها عصير الطماطم، ونضع مكعب مرق دجاج، وتترك لتتسبك.
- نضع معلقتين صلصلة طماطم تقلب وتترك لتغلي، ثم تترك لتبرد قليلا، ونضع عليها الأرز والشبت والبقدونس بعد تقطيعها لقطع صغيرة.
نحضر البصلة الثانية وتقطع صغيرة وتتبل بالملح والفلفل والبهار والقرفة والنعناع الناشف، وتدعك جيدا وتضاف على الخلطة وتقلب جيدا، ويحشى الممبار بها استعدادا لسلقه.
السلق:
-نحضر حلة غويطة توضع على النار نضع فيها سمن ونضع 2 فص مستكة وتذوب، ثم نضيف عليها مقدار كبير من الماء، ونضع ورق لوار وحبهان وتترك لتغلي.
-نضع فيها حلقات الممبار و تترك للنضج لفترة من ساعة إلى ساعة و نصف.
-يرفع و يترك ليبرد، ثم يحمر في زيت ساخن غزير ولا يترك كثيرا على النار حتى لا ينشف، ويقدم مع البقدونس ورشة فلفل اسود وبالهناء والشفاء.
- makarona
عدد المساهمات : 799
تاريخ الميلاد : 01/01/1988
ت.التسجيل : 17/09/2010
العمر : 36
الفيس بوك
المزاج : الحمد لله
رد: طريقة عمل الممبار أشهى أكلات المطبخ المصري (بحبها اوووووى)
الأحد نوفمبر 07, 2010 9:29 pm
احنا بقى بنعمله بيتى
يعنى الممبار بيكون من الدبح عندنا مش بنشتريه من بره ولا حاجه
وبمووووووووت فيه اوووووووى
يعنى الممبار بيكون من الدبح عندنا مش بنشتريه من بره ولا حاجه
وبمووووووووت فيه اوووووووى
رد: طريقة عمل الممبار أشهى أكلات المطبخ المصري (بحبها اوووووى)
الأحد نوفمبر 07, 2010 10:12 pm
بالف هنا يسلام لو نضيف القليل من المكرونه فى وسط لفه الممبار تحفه يبقى جرب كده بس
- makarona
عدد المساهمات : 799
تاريخ الميلاد : 01/01/1988
ت.التسجيل : 17/09/2010
العمر : 36
الفيس بوك
المزاج : الحمد لله
رد: طريقة عمل الممبار أشهى أكلات المطبخ المصري (بحبها اوووووى)
الأحد نوفمبر 07, 2010 10:36 pm
اوك المره الا جايه هجيبلك وصفات عمل انواع المكرونات المختلفه
اى خدمه يا صحبى
اى خدمه يا صحبى
رد: طريقة عمل الممبار أشهى أكلات المطبخ المصري (بحبها اوووووى)
الإثنين نوفمبر 08, 2010 10:42 am
انته فين الايامدى يا محمد نشاطك يعنى اصلى شايفك مهتم بالماكولات السخنه
- makarona
عدد المساهمات : 799
تاريخ الميلاد : 01/01/1988
ت.التسجيل : 17/09/2010
العمر : 36
الفيس بوك
المزاج : الحمد لله
رد: طريقة عمل الممبار أشهى أكلات المطبخ المصري (بحبها اوووووى)
الإثنين نوفمبر 08, 2010 11:56 am
مانا بتكلم فى كل المواضيع اه
مش فى الاكل بس
انت افتكرت انى جعان ولا ايه
مش فى الاكل بس
انت افتكرت انى جعان ولا ايه
رد: طريقة عمل الممبار أشهى أكلات المطبخ المصري (بحبها اوووووى)
الإثنين نوفمبر 08, 2010 12:07 pm
هههههههه يا برنس انا مقصدش انا بهرج معاك يا ريس على فكره انته مش free
- makarona
عدد المساهمات : 799
تاريخ الميلاد : 01/01/1988
ت.التسجيل : 17/09/2010
العمر : 36
الفيس بوك
المزاج : الحمد لله
رد: طريقة عمل الممبار أشهى أكلات المطبخ المصري (بحبها اوووووى)
الإثنين نوفمبر 08, 2010 12:14 pm
يا برنس انا فرررررى ع الاخر وسهل التعامل والله
انت مش تعرفنىو لاايه
انت مش تعرفنىو لاايه
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى